RSS-syöte

Menovinkki ensi viikolle: Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali

Hyvitys / Cool Ma: Teinikapinaa Taiwanista

Ensi viikolla on luvassa ohjelmaa kaikille elokuvasta kiinnostuneille! Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali järjestetään nyt kolmattakymmenettä kertaa. Festivaali tarjoaa nimensä mukaisesti lapsille ja nuorille suunnattuja elokuvia kaikkialta maailmasta (tänä vuonna ohjelmassa korostuvat erityisesti Tanska ja Kiina). Elokuvia näytetään Valveella ja Finnkinolla koko viikon ajan.

Vaikka kyseessä on lasten- ja nuortenelokuvan festivaali, suurin osa ohjelmistosta on aikuisellekin katsojalle kiinnostavaa. Itse olen nähnyt noin puolet esitettävistä elokuvista, ja suosittelen erityisesti näitä:

Miksi olen / 7 or Why I Exist. Saksalainen dokumentti, jossa lapset kulkevat leikeissään ja puhuvat elämästä. Huikean herkkä ote, tuoreita ajatuksia.

Karkuteillä / On the Sly. Ranskalainen elokuva kuusivuotiaasta tytöstä, joka karkaa metsään. Elokuva pysyy hienosti lapsen näkökulmassa ja onnistuu olemaan yhtäaikaa maaginen ja täysin realistinen.

Koko kylän pelikaani / Nicostratos. Ranskalainen, Kreikan saaristoon sijoittuva elokuva pojasta, isästä ja pelikaanista. Kaunis ja rehellinen. Näyttelijät tekevät loistavaa työtä. Isän roolissa on Emil Kusturica.

Hyvitys / Cool Ma. Taiwanilainen nuortenelokuva, jossa on nopea rytmi ja ihanan kummallinen lähtöasetelma: tappajan ja tapetun ystävyys. Kapinointia, juoksemista, yksi hysteerinen äiti.

Taakka / Guilt. Oikeasti vaikea elokuva Kanadasta. Teinipojat mokaavat sienipäissään ja joutuvat elämään seurausten kanssa. Synkkä ja vaikuttava.

Suurimpaan osaan esityksistä saa lipun hintaan 4,50 €. Lyhärisarjoja pääsee katsomaan kahdella eurolla. Tarkemmat esitysajat ja -paikat näkee täältä.

Jos kaipaatte lisätietoa mistä vain, tulkaa käymään Valveen aulan infossa. Minäkin olen siellä melkein joka päivä.

Tervetuloa katsomaan!

– Kaisa Kortekallio

(jota saa tietenkin myös nykiä hihasta ja kysyä tässä ja facebookissa ja puhelimella ja miten vain)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: