RSS-syöte

Arktinen Hulluus Reportaasi: Ensimmäinen Päivä

”Glitteriä vittu jokapaikassa!” ~Matkanjohtaja

”Voidaanko pysähtyä, pittää käyä vessassa?”

”EI”

 

Perjantai 1.3. kello 17.58 @ Koivuhovi

 

Monen kommelluksen ja villin seikkailun jälkeen löysimme tiemme viimein Koivuhovin ja Pikkuhovin mökeille. Tiemme alkoi Oulun Yliopistolta Humus kuppilasta. Tunnelma oli suoraansanoen ekstaasinen. Meitä oli kuusitoista ihmistä ja tavaraa ainakin muutaman odysseijan edestä. Kaikkien oli mahduttava kolmeen käpöiseen autoon. Kiroilun, ahtamisen ja kyynelten jälkeen lössi saatiin kuin saatiinkin purkitettua. Tunnelma oli katossa – muualla ei ollut tilaa.

 

Ensimmäinen välietappimme vei meidät Rovaniemelle. Matkatuuli oli jo yllättänyt, sillä koko porukka oli levinnyt ympäri Rolloa. Kauppayhtiön luvattu salaatti oli määränpäämme, mutta labyrinttimaiset kadut eivät aikoneet luovuttaa antiaan helpolla.

 

Urh, keskittyminen meinaa herpaantua, kun nuo viettelevät taidetta lähenevillä pitsaleipomuksillaan vieressä. Ehkä kohta on luvassa ruokaa.

 

Matkalla Kittilään pahimmaksi viholliseksemme ei osoittautunutkaan arktikan armoton luonto. Teknologia, jonka luottamukseen olimme jo itsemme tuudittaneet, johtikin meidät harhaan. Mukavuudenhaluinen automme yritti välttää päällystämättömiä eräteitä. Lopulta saavuimme maaliimme, mutta paikassa oli vain Molkojärven infokyltti ja maatila. Yhtäkkiä navigaattori ei enää edes myöntänyt eräkeskuksen olemassaoloa.

Paniikki jäyti mieliämme. Mihin olimme itsemme sotkeneet?

 

Mutta tänään ei ollut se päivä, jolloin Arktinen Hulluus -ekskursion oli määrä kaatua. Puhelinsoitto selvitti, ettemme olleetkaan niin eksyksissä kuin olimme alunperin pelänneet. Kahdensadan metrin korjaustrippi vei meidät perille. Keskuksesta eteenpäin emme olleet yksin, sillä johdatus oli kanssamme loppumatkan.

 

Mökki on lämmin, kalja on hyvää. Tänään en aio olla kuski.

 

Illan kohokohtina odotamme itseleivottua pitsaa ja puulämmitteistä saunaa. Kauppayhtiön salaatti ei täyttänyt kulinaareja odotuksiamme – tilausta ei oltu noteerattu ja lopputulos oli hintaansa nähden liian piskuinen ja tavanomainen. Onneksi Pitko (Bistro) pubi viihdytti meitä silloin, kun salaatti ei riittänyt.

 

Kittilässä ei ole nettiä. Kohta näemme toimiiko oululainen magia. Jos näette tämän, niin työni on tehty.

 

Kittilä kestää, kirjoittaja kuittaa!

 

Terveisin reportterinne,

Aleksi

& Arktinen Hulluus ekskursio

 

P.S. Keksiä!

Mainokset

Yksi vastaus »

  1. SuperAnonyymi

    Se oli Pisto (moralla kylkiluiden väliin)!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: