RSS-syöte

Filosofia

Filosofia, tieteiden äiti, on vapaa sivuaine, jonka luvut voi aloittaa koska vain ja joka sopii mihin vain aineyhdistelmään: sen ydin on kaikkien mahdollisten ilmiöiden ja ajattelutapojen perusteiden ja seurausten pohdinta, joten se tarjoaa loistavia eväitä oman opintopolun hahmottamiseen. Samalla sen teoriat tarjoavat tukea oman pääaineen laajempien tehtävien ja opinnäytteiden suunnitteluun. Opinnoissa tutustutaan koko länsimaisen filosofian kenttään ajattelun historiasta globaaliin etiikkaan.

Kolmea seminaarikurssia lukuun ottamatta koko perus- ja aineopinnot voi suorittaa kirjatentteinä, joten Oodista voi vaikkapa ensi alkuun valikoida kiinnostavia kirjavaihtoehtoja sisältäviä tenttejä ja käpertyä teen kanssa nojatuoliin lukemaan. Perusopintojen ensimmäinen kurssi, Filosofisen ajattelun perusteet (5 op) on kuitenkin hyvä suorittaa pohjaksi. Se järjestetään sekä luentokurssina että tenttinä. Mukava vaihtoehto ainaiselle kirjaluvulle ovat historiatieteiden luentokurssit, joista usein saa historian lisäksi korvaavuuksia myös filosofiaan. Muitakin filosofian kursseja järjestetään myös luentokursseina, joista persoonalliset opettajat tekevät elämyksiä. Kannattaa siis selata historiatieteiden opetusohjelman tarjontaa tarkkaan.

Filosofian luentokursseilla on ainutlaatuinen mahdollisuus heittäytyä villiin keskusteluun. Eräällä kurssilla opettaja teki lähes voltteja innosta kysymyksiä kuullessaan. Parasta filosofiassa on yhtaikaa turvallinen että pelottava tietoisuus siitä, että ollaan kaiken ytimessä. Mielikuvituksen käyttö on enemmän kuin suotavaa, mutta täydellinen hämmennys ja ihmetys kuuluvat asiaan: tämäkin pieni opiskelija on kypsynyt kestämään niiden pysyvän läsnäolon paremmin juuri filosofiaan hypättyään

Oppiaineen esittely yliopiston sivuilla

Onko sinulla kokemusta samasta sivuaineesta? Haluatko tietää lisää? Jatka keskustelua alla!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: